HungarianEnglish

Reviews

Post Message

Subject *
Name *
E-mail *
Content *
 
Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
 
 

Paksi Zoltán: kétfejű sárkány

Személyesen mindig is a dupla nyakú gitárokhoz vonzódtam, mert két nyak két különböző hangolásra ad lehetőséget, valamint egyszerre két nyakon lehet "zongorázni," így jóval tágabbak a lehetőségek, mint egy hagyományos egynyakún. Az ilyen hangszer azonban igen ritka, ezért 2023 decemberében megkerestem Sándort azzal a kéréssel, hogy építene-e számomra egy Les Paul fazonú kétnyakút. Meglepett a pozitív hozzáállása, a konstruktív együttműködése, mert duplanyakú készítés ügyében van már nagyon rossz tapasztalatom. Megbeszéltük a részleteket és azonnal el is kezdődött a munka, amelynek minden fázisáról fotókkal illusztrált információkat kaptam. Megnyugtató és egyben inspiráló volt Sándor precizitása, maximalizmusa és profizmusa és abszolút korrekt hozzáállása. Alig telt el mindössze nyolc hét és máris a kezembe foghattam új, gyönyörű, varázslatos hangú gitáromat, amiről elmondhatom, hogy "love at first sight!" Óriási köszönet a mesternek! A probléma csupán az, mert ezt sem szabad elhallgatni, hogy nehezen tudom letenni a hangszert, ezért kevesebb időm marad az egyéb munkáimra. Régebbi gitárjaim javításával, átalakítási terveimmel azóta is Sándort zaklatom.

Thursday, 07 March 2024

Benjamin: Szerviz

Termolócserével kerestem fel Sándort, sikeresen választottam egyet a gitáromba, aminek nem voltak jók a méretei. Be kellett tömni a régi csavarok helyét illetve a testből is ki kellett vájni hogy beférjen. Már amikor egyeztettünk is rendkívül segítőkész volt, pár napon belül el is tudtam vinni hozzá a gitáromat, hogy megnézze. Miközben készült folyamatosan tájékozatott, illetve egyeztettünk a preferenciáimról a beállítást illetően. Emellett pedig hasznos tanácsokkal látott el, hogyan lehetne stabilan tartani rajta a hangolást. Hamar el is készült vele, az eredmény pedig annyira jól sikerült, hogy alig bírtam letenni, amikor hazavittem.

Ezúton is köszönöm a munkádat!

Monday, 24 April 2023

SSTR FLM GR

Nem vagyok gitáros, mégis, Kanadában élő sógorom születésnapjára szerettem volna készíttetni, patriótaként egy komoly minőségű elektromos gitárt. Ehhez kerestem egyedi gyártót. Vadkeleten élek, így magától értetődő volt, hogy a közelben alkotó Alexa Sándort keressem fel, előbb a holnapján, majd személyesen is.

A galériában találtam egy extravagáns küllemű darabot (Big Giant), valami ehhez hasonlót képzeltem el, nem feltétlenül a remélt hangzása, vagy a játékélmény miatt, hanem, mert eredetiségével megragadja a tekintetet. A leírásából az is kiderült, hogy a látvány-élmény hátterében (ahogy ma a tömegtermékek világában általános) nem áll spórolás a minőségi anyagokon.

A személyes konzultációk során lassan kialakult egyedibb elképzelésem az ajándéknak szánt hangszerről. Vagy öt alkalommal fényképeket kaptam az előrehaladásról, és személyesen is egyeztettünk néhányszor. Így aztán más lett a fája, másmilyen lett a nyak kiképzése, más a színe-pácolása és más az elektronikája. És mégsem lehet elválasztani a mintájától.

Az alkotó gépészmérnök létére is otthonos a hangszerfák világában, és ezekből biztonságos készlete is lehet, hogy opciók sorát képes kínálni. Volt tere számomra az alkotásnak. Sándor mindig kíváncsi volt a visszajelzéseimre, érdekelte, milyen eredményre számítok, és ennek alapján mutatott fel opciókat. Gitárszakértő nem lévén is mindig számított a véleményem, egy-két mozzanat volt csupán, amikor szűkebb mederben haladtunk, az ekkori reakciómat is okos empátiával kezelte :-)

Nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy bárhol másutt az ő műhelyén kívül, ennyire figyelembe veszik az egyéni igényeket: 30 egynéhány szempontot egyeztettünk. Együttműködésünk az alkotás igazi izgalma és öröme volt a számomra, ami elmondhatatlan feszült várakozássá fokozódott bennem, miként fog megszólalni az anyagoknak, szerkesztési eljárásoknak, elektromos alkatrészeknek és a mindeneket megelőző intuícióknak az integráns összessége.

Megszólalt és azóta is naponta megszólal, mert ilyen mű nem maradhat hallgatag.

Igazi ajándék lesz egy kanadainak Magyarországról.

Tuesday, 18 April 2023

László: Hohner St 59

Szia Sándor!  Egy 30 éves Hohner St 59 tremolo tőke problémájával kerestelek meg, az eredeti tőke a szétrepedt, használhatatlanná vált. Jól döntöttem, egy acél tőke gyártására kértelek meg. Nagyon korrekt áron, számomra is bámulatos gyorsasággal készült el az új tremolo blokk. Gyönyörű munka. A gitárba beszerelve, előtte soha nem hallott hang, dinamika, sustain szólalt meg. Nagyon köszönöm! Mai világunkban üdítő volt ilyen pozitív emberrel találkozni. Jó egészséget! Köszönöm szépen! László 

Monday, 14 February 2022

Gyula: Ibanez RG370

Kedves Sándor!

Az valami csoda lett, amit visszakaptam tőled miután arra kértelek segíts megtalálni, hogy mi okozza az Ibanez RG370-es gitárom oktáv hibáját.

Mindazon túl, hogy az alap probléma TÖKÉLETESEN korrekcióra került, elképesztő amilyen gondossággal vizsgáltad át a hangszert és javítottad ki az egyébként számomra szinte észrevehetetlen, apróbbnak tűmő problémákat is (húr-magasság, bund-csiszolás, nyak-beállítás, tremolo rendszer finomságai, ...), hogy aztán a végeredmény láttán nehéz szavakat találnom.

Mindazok nevében, akik hangszerét elvállalod, nem túlzás azt mondani, hogy szerencsések vagyunk, akiknek a gitárja a kezedbe kerül. Onnantól új korszak kezdődik!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Gyula

Wednesday, 24 November 2021

Lipták Tibi: "Az Ellenálló"

A hosszú évek alatt hozzám nőtt egy natúr testű / csak wax-olt/ és mexikói nyakkal rendelkező Telecaster festésével bíztam meg Sanyit. Ragaszkodásom okán nevesítve is lett a hangszer"Az Ellenálló" és ígéretet tettem a gitár festésére már jóval korábban.

Nem sokkal miután Sanyival megbeszéltem a részleteket úgy döntöttem, hogy egy új nyakat is készíttetek a Mesterrel.

Az eredmény: irgalmatlanul jó és gyönyörű gitárt  kaptam az egyik legjobb nyakkal, melyen valaha játszottam. /Custom Shop-os Fender Strat és  több Gibson volt és van a tulajdononban. "Az Ellenállónak" nem lehet ellenállni....

Köszönöm Sanyi!

Tuesday, 14 September 2021

Bani Attila: 1000 köszönet

Hello mindenkinek.

Már nagyon rég szerettem volna  egy gitár nyakat a saját elképzeléseim, ötleteim alapján készíttetni, egyéni nyak profil , a fej formája , különleges berakások ... szóval nem egyszerű munkáról volt szó.  Köszönet Sándornak sikerült is , és minden elvárást , elképzelést felül múlt. A nyak lakkozása , a berakások össze illesztése , ragasztása , csiszolása, a nyak rádiusza, a Floyd Rose nyereg magassága stb stb minden tökéletes . Egy szóval PROFI munka . 
 Bátran merem mindenkinek ajánlani ! 

Sándor 1000 köszönet !!!

Wednesday, 08 September 2021

Ványay Balázs: Killer Surprise

Üdvözlök mindenkit!

Sándor nem rég bundcserét végzett a BC Rich Warlock és a Gibson Explorer gitárjaimon illetve egy ESP/LTD Viper nyakat állított be és hozott újra kényelmes és használható állapotba! A bundcserék tökéletesen sikerültek, szinte megújult minden hangszerem. Köszönöm szépen a munkákat! 

Bátran ajánlom mindenkinek aki szeretné rendbe tenni a gitárját!

Friday, 20 November 2020

Jakus Vince: Fenderem új nyakat kapott

Ezúton is köszönöm, hogy szerintem különleges kívánságom jó tanácsokkal és ötletekkel kiegészítve elkészítetted. Elkészítetted az én „dáágasááágommm” a Fender stratómra egy nyakat. Ez a nyak nem egy akármilyen, hanem csodálatos szemes jávorral borított juhar nyak, ami széleseb, mint az átlag, hogy én a hatalmas mancsaimmal is mérgelődés nélkül tudjak játszani. Kár, hogy nem lehet ide képet feltenni, mert akkor mindenki láthatná ezt a remekművet. A gitár most sokkal rezonánsabb lett, nem tudom ez milyen mágia, de KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Monday, 05 October 2020

Imre: gitár javítás

Üdvözlök mindenkit!

20 éves akusztikus gitáromat javította meg Sándor (bundozás, csiszolás, gitár húrláb javítás). Finomabb, kényelmesebb lett, nagyon elégedett vagyok vele. Ajánlom mindenkinek! Köszönöm szépen Sanyi!

 

Friday, 25 September 2020

Krajnyák István: Köszönet nyilvánítás

Üdvözlök Mindenkit!

Egy barátom ajánlotta Sándort, akinek korábban "rendbe tette" a gitárját. Nekem egy negyven éves japán gitár bundozására, javítására volt szükségem, mindezt rövid határidővel, mert egy koncertre már szükségem is volt a hangszerre. Sándor mindent példás gyorsasággal és minőségben végzett el, ezúton is köszönet a segítségért! Aki szakszerű, minőségi munkát keres, csak hozzá forduljon! A prémium minőségű Alexa gitárokat pedig élmény volt kipróbálni!

 

Köszönettel,

                 István

Thursday, 20 August 2020

Péter: Marma/Musima jazzgitár felújítása

Egy régi NDK gitár felújításával, beállításával kerestem meg Sándort, amin a bundok és a fogólap is szinte játszhatatlanra koptak és az eletronika, potik is felújításra szorultak. A falon lógó saját készítésű gitárokról azonnal látszott a precizitás és sok éves szakmai tapasztalat. A gitár gondosan fel lett mérve és még több is lett kihozva belőle, mint gondoltam: nyak profilozás, szögbe állítás, hangolók beállítása, bundok és elektronika cseréje, új koptató ami külön problémás volt az alakja és anyaga miatt. Mindez nagyon baráti áron és maximális odafigyeléssel, pár nap alatt elkészült. Az öreg családi ereklyéből nagyon kellemes, könnyen játszható hangszer lett, megkockáztatom hogy jobb mint újkorában - csak ajánlani tudom!

Monday, 03 August 2020

Peter Thold: Bundozás

A neten találtam rá az oldalra hoszabb keresgetés után. Három gitár bundozásával kerestem meg a Sándort, aki egyből barátságosan fogadott. A dolgot még az is nehezítette, hogy nem élek itthon, és így elég szűkös volt a határidő, de ezt nekem megoldotta, tökéletes, precíz munkával.

 Szeretném megfköszöni neki, és minden zenész kollegának nyugodt szível ajánlani, ha valami probléma lenne a hangszerrel, mert mester kezekre talál Alexa Sanyiban.

 Tisztelettel Peter

Sunday, 08 December 2019

MIC FLR

Elkészült az első Alexa gitárom. Igazi mestermű.

Alexa Sándor honlapjára véletlen találtam rá, végignézve munkáit és a honlapon látva a gitár építés néhány mozzanatát, már tudtam, hogy vele fogom elkészíttetni a hangszerem.

Először leveleztem vele, azután megbeszéltük egyik hétvégére a személyes találkozót.

Sándor örömmel fogadott, megmutatta kész gitárjait, (melyek közül néhányat kezembe is foghattam) a műhelyt, azután pedig megbeszéltük milyen fa fajták felhasználásával készüljön el ez a rövidített menzúrás, normálméretű gitártól valamivel kisebb mestermű. Sanyi mindvégig tájékoztatott minden apró részletről, közben én is újabb ötletekkel álltam elő, amik nem mindig bizonyultak jóknak, de soha nem beszélt le semmiről, nagyon is segítőkészen elmondta a lehetőségeket. Összességében mindent profin megoldott. Ami a festést illeti, nem volt konkrét elképzelésem, valami fedett színt akartam, de később elvetettem. Szerencsére Sanyi újabb ötlete, lángnyelves juhar bíbor pácolással elsőre elnyerte tetszésem.

A végeredmény egy számomra tökéletes hangszer: esztétikus külső, kényelmes rajta a játék és eszméletlen szépen szól, köszönöm Sándor!

Aki egyedi gitárt szeretne, keresse Alexa Sándort, bátran ajánlom mindenkinek.

Sunday, 23 September 2018

PRS FLM SB

Alexa Sanyit egy sérült gitárom javítása kapcsán ismertem meg. Amikor elvittem a hangszert hozzá, és megláttam a házi stúdió falán a saját maga készítette gitárokat - és pláne, amikor ki is próbáltam egy párat - már egyértelmű volt, hogy csapdába kerültem. :) Régóta gitározom és jó hangszereim vannak - ezekről ott a falon lerítt, hogy nagy szakértelemmel, szeretettel és gondossággal készültek. A saját Alexa gitárom körülbelül 5 hónap alatt készült el. Sanyi gondolataimat, elképzeléseimet maximálisan figyelembe vette, a nagyon abszurdakról egy gyógypedagógus türelmével és tapintatával beszélt le. :D Segített beszerezni a szükséges alkatrészeket, és minden apró részletet egyeztetett velem.

Tegnap este hoztam el az új gitárt. Pont olyan kényelmes, és pont úgy néz ki, ahogy megálmodtam/megálmodtuk. Eddig minden új gitáromat be kellett állítgatni. Itt csak annyi dolgom volt, hogy leültem és játszani kezdtem. Sanyi biztosított róla, hogy bármi kérdésem van, továbbra is segíteni fog. De ebben amúgy is biztos vagyok.

A többiek itt előttem már leírták, hogy az Alexa gitárok egyetlen problémája az, hogy megismételhetetlenek. Ehhez csak egy gondolat: megkérdeztem, hogy nem rossz érzés-e, hogy hónapokig dolgozik egy hangszeren, ismeri minden porcikáját, erre jön egy idegen fickó, és magával viszi. Válaszul megvonta a vállát, és annyit mondott: Legfeljebb csinálok magamnak egy másikat. :D

Saturday, 23 July 2016

Csaba: Japcsi Morris felújítás

Gyermekkoromban vásárolt gitárom tört el, menthetetlennek tűnt, a nyak felső része teljesen kettéhasadt.

A hangszer régi, kopott és igencsak megviselt volt, jómagam, esélytelennek láttam a megfelelő állapotba történő javítását.

A hangszer értéke jóllehet nem jelentős, számomra, mint emlék rendkívül fontos.

Sándor kedvesen fogadott, a már meglévő saját hangszereit látva, rögtön egyértelművé vált, tudja, mire vállalkozik.

A javítás során mindig tájékoztatott a "beteg" állapotáról, közösen megterveztük a lépéseket ill. a szükséges beavatkozásokat.

Ár - érték arányát tekintve a kész állapot számomra nagyon megérte.


Ezúton is köszönöm Sándornak, hogy új életet lehelt a hangszerbe, egy kedves emlékembe.


Köszönettel,

Csaba

Thursday, 21 April 2016

Gazda: PRS QR

Kedves Sanyi, ezúton is szeretném megköszönni a pozitív hozzáállásodat, a türelmedet és a segítőkészségedet. Nagyon örülök neki, hogy találkoztunk. A nekem készült hangszer olyan lett, amilyet megbeszéltünk, pontosan olyan, amilyet szerettem volna. A méretei, a színe, a potik és a kapcsolók, hangszedők elhelyezése, a húrmagasságok, tremolo kialakítása, a komplett kivitelezés, egy szóval minden. A nyaka kényelmes a hangja kiváló. Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat és a hosszú beszélgetéseket is, nagyon sok új dolgot megtudtam a gitárokról általánosságban. Köszönöm a gyártás közben készült képeket is. Megérte a várakozás, igazán inspiráló gitárt készítettél nekem.

Saturday, 09 April 2016

Horváth Imre: Koszonom Sanyi

Alexa Sanyit a zenésztársam Levi ajánlotta nekem, ő a neten akadt bele Sanyi honlapjába. A gitárom eléggé problémás állapotban volt, a festék le volt kopva róla, a pick-up szettet is ki kellett cserélni, ami az elektronika aktivvá tételét is eredményezte, a bundok 15 éve nem voltak cserélve, úgyhogy azt is ki kellett cserélni, stb.... Egyszóval rengeteg meló volt a gitáromon, ezért kicsit tartottam is tőle, hogy elvállalja e Sanyi. Nem hogy elvállalta, hanem nagyon korrekt árat is mondott, így hát elvittem a gitárt hozzá. Azt kell mondanom, hogy Sanyi TOKÉLETES, FANTASZTIKUS munkát végzett a gitárom teljesen olyan mint újkorában, a festés gyonyorű, az elektronika, bundok.... minden kiváló lett. És ami nem elhanyagolható, a gitárom kényelmesebb lett mint ujjonnan.... Ezúton is nagyon szépen koszonom Sanyi.

Tuesday, 14 July 2015

András: LP RWY

Alexa Sanyit a neten találtam. Mivel előtte nem ismertem sem őt, sem a munkáit, elolvastam a visszajelzéseket, és nagyon pozitívak voltak. Persze, elsőre az ember mindig gyanakvó, ezért megbeszéltem vele egy találkozót. Budapesti lévén ez nem egy kis kirándulás volt, de megérte. Megnéztem a kész munkáit, amiket kizárólag magának készített, és ki vannak rakva a házi próbatermében. Már azok a munkák is magukért beszéltek. Megnéztem a házi műhelyét, ahol nagy rend volt, műhelyhez képest is tisztaság. Rendszerezve a szerszámok, szépen polcon a minták, faanyagok szépen sorban. Ez mind nagyon szép, de ez még nem jelenti azt, hogy képes olyan gitárt készíteni, amilyet szeretnék. Miért gondolom ezt? Mert a budapesti gitárkészítő "mesterek" vagy nem is foglalkoztak velem, vagy megkérdezték, hogy "minek neked ilyen gitár?". Pedig csak egy picit egyedire szabott Les Pault kértem. Semmi űrtechnológia, semmi 3 nyakú, semmi beépített delay pedál. Sanyi vállalta és lelkes is volt.
Nagyon meg kell, hogy dícsérjem 3 dologért. Az első, hogy nem erőltetett rám semmit, se anyagot, se technológiát, se formát. Engem is meghallgatott, ő is mondott ötleteket, amiből rengeteg meg is lett valósítva. Közösen gondolkodtunk, dolgoztunk, beszéltünk, mindent leírt, jegyzetelt. A második, hogy jól és időben kommunikál. Szól, ha valami gáz van, ha megakadt, ha dönteni kell. Nem állít kész tények elé. Hív telefonon vagy ír emailt. Kérdez, esetleg javasol. Az utolsó, pedig, amiért még meg kell dícsérnem az a munka minősége, hiszen ez is fontos. A gitár, amit készített, fantasztikus lett, pedig első ilyen gitárja. Szép is, jól is szól. Köszönöm Sanyi, még dolgozunk együtt!!!

András

Saturday, 02 May 2015

Gy.Cs.

A Jolana Vikomt név talán sokaknak mond valamit. A korabeli csehszlovák gyártmányhoz - első gitáromhoz - használtan jutottam még a nyolcvanas évek elején. Jórészt otthon nyűttem a magam örömére. Pont ezért szerettem volna megmenteni az ehyészettől ezt a kedves recsegő ütött kopott egypiköpös hangszert.  Annak dacára, hogy nem sok kíméletben volt része egyre inkább a szívemhez nőtt az évek során. Remek fogású meleg hangú zajmentes kétpiköpös gitárrá szerettem volna felújítani - így jutottam el Sanyihoz. Sanyiban az a jó, hogy meghagyja a szabadságot, de minden döntésem előtt alaposan elmagyarázza milyen lehetőségeim vannak. Sorra vettük mihez érdemes hozzányúlni, mindenben figyelembe vette az elképzeléseimet melyeken   megvallom sokat javítottak a tanácsai. Végül új Dimarzio hagszedőket (DP186 középre ferdén az eredeti pozícióba, DP182 utólagosan kialakított hídpozícióba) 4 állású tele kapcsolót, potmétereket, csatlakozót, árnyékolt huzalokat és új húrgépeket kapott a jószág. Ez utóbbi nem is volt magától értetődő, mert Jolanáék más méreteket használtak mint mostanában szokás. És a nagy durranás a nyak újrabundozása volt! Eredeti állapotában is elég pontos hangszer volt, viszont az idők során legyalultam a bundokat a húrokkal. A Jolana Vikomt egyik sajátossága, hogy van 0. bundja, itt egy csúnya V alakú bekopással is küzdöttem az egyik húrnál. Sanyi csodálatosan játszható gitárt varázsolt nekem úgy, hogy meghagyta a kopott "vintage" stílust, az érett színeket, mégis újak a bundok, gyönyörű a fogólap, kellemesebb a fogás. Amikor kezembe vettem és megszólalt az volt az első szavam, hogy pont erre gondoltam, Megérte az ország másik szegletéből Sanyit megbízni a feladattal, elhivatott szakembert ismertem meg a személyében aki örömét leli abban amit csinál. A végeredmény egy lehetőségeiben kibővített, pontos, meleghangú, strapabíró hangszer lett ami megőrizte a kialakításában rejlő jó tulajdonságait ugyanakkor bámulatos hangot produkál. Gy.Cs.

Wednesday, 03 December 2014

Győry Attila: SSTR RED

A szóban tervezéstől kezdve nagyjából négy hónap alatt készítette el nekem Sanyi ezt az egyedi hangszert.
Elfogadta az ötleteim, nem akart más faanyagot rámbeszélni, nem akarta megváltoztatni az elképzelésemet. Ő pontosan azt a gitárt csinálta meg nekem, amit a legelején kértem tőle. Iszonyatosan precíz, pontos munka, öröm játszani rajta, jó ránézni, ezt eddig egyetlen gyári hangszeremnél sem éreztem ennyire. :) Köszönöm a munkádat Sanyi!

Győry Attila
PartySyndrom

SSTR RED

 

Thursday, 25 September 2014

M. Ferenc: Kaos pados gitár (MNS RED)

A fiam, Máté, aki tizenöt éves, arra kért, hogy vegyünk egy olyan gitárt, ami nagyon egyedi. Meg is mutatta a fotóját, és arra hívta fel a figyelmem, hogy ezt legjobb lenne gyártatni, mindjárt meg is adta a számomra Alexa Sándor elérhetőségét. Kérdeztem, hogy ismeri-e, de azt mondta, hogy megnézte, milyen gitárokat készít és tudja, hogy el tudja majd készíteni.

Igaza lett, nem csalódtunk semmiben.

Mivel Máté nagyon alaposan utána nézett minden részletnek, hamar tisztázhattuk a legapróbb dolgokat is. A nagyobb kérdéseken hamar túljutottunk (anyag használat, forma, méretezés stb.) és azt hittem ezzel be is fejeződött az egyeztetés.

Ám tévedtem.

Sándor a legapróbb kívánságainkat is végig igazi szakember és szolgáltató módjára teljesítette, igazán nagy odafigyeléssel. Nem akarta megváltoztatni az eredeti elképzelésünket, nem szerette volna megmutatni, hogy sokkal jobban ért a gitárokhoz, mint mi. Semmi olyan érzés nem volt bennem, hogy ha Ő nincs, nem tudom úgy sem megkapni a végterméket, mint ahogy az mostanában elég sok szakmában így van, aminek a vége az, hogy mint megrendelő el van már felejtve az ember, helyette a szakit eltartó fizető egyénné alakul át, itt ilyesmiről szó sem lehetett.

Minden részletet gondosan és pontosan gyártott le, az (előre elkészített!) árajánlat alapján, elmondva a tapasztalatait, ha választani kellett, de mindig meghagyta a végleges döntés lehetőségét nálunk. Igazán jó minőségű, jól használható, kényelmes gitárt kapott a Máté. A legjobban a legnehezebb dolog sikerült: a megfelelő szín és festés. Kért egy szín mintát és egy képet a festési technikáról (piros alapon színváltoztatós apró pöttyök, melyekben az ezüst a domináns) és ez alapján olyan minőségben készült el a gitár, hogy álmodni sem lehetett volna szebbet. Nagy örömmel használja a Máté és nyugodtak vagyunk, mert az esetleges garanciális kérdésekben is teljes biztonságban érezhetjük magunkat.

Valójában a garancia csak egy távoli dologgá vált, mert az elkészült gitár olyan jó lett, hogy csak mosolygunk azon, hogy mennyire féltem a garanciális kérdésektől, melyet az idő úgy oldott meg, hogy egyszerűen semmilyen gond nem jelentkezett a hangszeren, de ha lenne is, kétségem sem lenne arról, hogy épp olyan profizmussal oldaná meg Sándor, ahogyan elkészítette a gitárt.

Ami miatt ajánlom Őt: a pontosság, a precizitás, a szakmai, biztos tudás, az anyagok használata, skálája és pontos ismerete, a minőség, amit letett az asztalra, szerszám és műhely háttere, melyet az átadáskor megmutatott nekünk, pontos, előre elkészített árajánlat és korrekt elszámolás, és végül: a tisztelet, amit kaptunk. Mindenképpen Őhozzá fogunk fordulni legközelebb is, ha ismét vágyunk valami minőségi, egyedi, megbízható esztétikus és tökéletes gitárra.

M. Ferenc

Tuesday, 16 September 2014

Dani: Köszönöm

Köszönöm a gyors és szép munkát. Sanyi a munkák során az egyedi igények, az esetlegesen felmerülő kérdések, problémák esetében több opciót is kínál a megoldásra, rábízva a megrendelőre a döntést. Emellett mérnöki precizitással dolgozik, de közben zenész szemmel is nézi az adott feladatot.

Köszi a munkádat és az ötleteidet, tanácsaidat!  Üdvözlettel:
Dani

Monday, 11 August 2014

Dojcsák István: Köszönöm!

Kedves Sándor!
Szeretném megköszönni a fantasztikus munkát amit a Jolana Marina gitár felújításával tettél.
A gitárt édesapámtól örököltem, 1965-ben vette, négy havi fizetésébe került. A 90-es évek végére már nagyon rossz állapotban volt, több helyen törött, repedt, az elektronikája sem volt már meg. Gyermekkori csín volt, hogy akusztikus gitárt csináltunk belőle.
Már 10 éve terveztem a felújítását de külföldi elfoglaltság miatt mindig eltolódott. 2013 őszén végre nekikezdtem a csiszolásának, de rájöttem, hogy ezt egy profira kell bíznom.
A fogólapban mm-es kopás volt, becsiszolásával a berakást is cserélni kellett, természetesen az új bundozás sem maradhatott el. A testet több helyen ragasztani, tapaszolni kellett.
Elektronikáját egy Schaller típusú lebegő pickup-al oldottuk meg, tökéletesen illeszkedik a gitár stílusához. A húrláb és a híd maradt az eredeti. Fekete borítást kapott, szép fényes. A koptató és a berakás a húrlábon és a fejen található díszítéshez lett készítve.
Nem volt olcsó a felújítás, de nagyon megérte. Igazi családi ereklye és hangszer lett egyben. Amatőr gitárosként egy Epiphone Les Paul Custom-el próbálkozom. A Jolánának olyan nyakat varázsolt, hogy a kettőt nem lehet egy kalap alá venni. Bárkinek hasonló problémája van, nyugodt szívvel ajánlom Sándort.
Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!

 

Dojcsák István

Monday, 27 January 2014

Novodonszki Gergő: minőségi hangszer

Sziasztok, Ha egy türelmes, megbízható, profi hangszerkészítőt kerestek hangszerkészítéshez, átalakításra vagy javításra, ne menjetek máshoz, csakis Alexa Sándorhoz. A gitáromat gyönyörűen átalakította az elképzeléseim szerint. A gitáromból, igazi minőségi hangszer lett! Köszönöm a Hangszeremet!

 

Novodonszki Gergő

Monday, 20 January 2014

Sas Tibor

Kedves Sándor! Köszönöm, hogy visszaadtad az évtizedekig néma Jolana gitáromnak a csodálatosan zengő hangokat. Eddig fali díszként használta korábbi tulajdonosa, most ismét hangszerként működik a többi általad javított gitárok között.
Köszönöm!
Sas Tibor Miskolc

Monday, 14 October 2013

Szász Attila: MusicMan Axis bundozás

Köszönöm a kifogástalan, precíz, tökéletes munkát és abszolút korrekt hozzáállást! Maximálisan elégedett vagyok az új bundokkal. Sanyi teljesen újjávarázsolta a használhatatlanságig kopott Axis bundokat, beállította a nyakat, így újra öröm kézbe venni a hangszert! Mindenkinek csak ajánlani tudom Alexa mestert, én ezentúl biztosan csak hozzá fordulok hangszer ügyben. Mégegyszer hálás köszönet! Üdv: Attila

Wednesday, 28 August 2013

Kozma Zoltán: Alexa BigGiant model 1

Szia Sanyi és minden Alexa fan!

Minden gyári hangszeren van valami nem megfelelő, ezért fordultam azt hiszem a szakma legjobbjához. Sándornak nagyon sok munkája volt ezen az egyénileg tervezett hangszeremen. Ahogy Ő mondta, óriási kihívás volt! De hisz, ezért csinálja. :) Nulláról kezdtem a rajzolástól. Minden egyes részletét tökéletesen kialakította és ahol nem is gondoltam volna, ott is gyönyörű kézi munkát varázsolt a testen! A legjobb anyagokból és legnagyobb odafigyeléssel készítette el, ezt a világ egyetlen balkezes remekművét. Nem is lehet hasonlítani semmilyen márkához, mert a sorozatban készített hangszereknek mindig több gyenge pontja van. Nagyon sima és kényelmes vele a játék. A hangja is egyszerűen pazar. A kétféle fa tökéletes párosítása ennek a kifogástalan lecsengésnek és hanghosszúságnak. Szóval, nagyon köszönöm a sok tíz munkaórát és szeretetet amit beledolgoztál ebbe kifogástalan és egyedülálló hangszerbe.

Üdv:
BigGiant,
PartYssimo zenekar

Saturday, 05 January 2013

Némedy Krisztián

Szia Sándor!

Többedjére használtam már az általad megcsinált: bundozott, nyeregcserélt, nyakcserélt hangszereket, a Strat egyszerűen csodálatos!

Már megkedveltem a magasabb bundokat (először féltem tőlük – bevallom), de

iszonyat kényelmes rajta a nyújtás és nekem a legato-k is sokkal jobban „kigurulnak az ujjam alól”.

A bundok eldolgozása, felülete, simasága szintén hibátlan, mintha kicserélték volna hangszert, lényegében ezen a ponton ez is történt vele.

A nyak lakkozás első osztályú, ahogy a famunka is, a durung nyak és a 11-es húr pedig markánsan érződik a hangon. A másolás ilyen szempontból is tökéletesre sikeredett, a két hangszerem érzésre - a nyakat tekintve - ugyanaz és ez is volt az elsődleges cél.

Pengetésekor a teljes hangszer rezgésbe jön, szinte zsibbad az ember keze játék közben…

A húrláb harangszerű hangindulást és karaktert ad, úgy vélem ez is nagyon jót tett a hangzásnak. Most már elmondom: a Strat már az eladás határán volt, annyira nem szerettem vele játszani, de az általad készített az új nyakkal elsődleges hangszeremmé ugrott elő, Neked köszönhetően.

Régen akartam már írni és most sem sikerült túl összeszedettre, de szeretném, ha tudnád, NAGYON ELÉGEDETT VAGYOK azzal a munkával amit végeztél, bárkinek csak ajánlani tudom!

Üdvözlettel:
Némedy Krisztián

Wednesday, 19 December 2012

Sivák Zsolt

Csak jókat tudok mondani Sándorról, gyakorlatilag "pillanatok alatt" rendberakta és újrabundozta a strato-mat, nagyon profi munka, nagyon korrekt hozzáállás. Köszönet érte!

Volt alkalmam személyesen megnézi és kipróbálni a gitárjait is, nagyon profi cuccok, gondolkodok egy saját telecaster készíttetésén.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a muinkáit!!! LaughingSmile

Sivák Zsolt

Tuesday, 29 November 2011

Gábor

Hosszú út vezetett ahhoz, hogy gitárépíttetésre adtam a fejem, számos hangszert próbáltam és nem találtam megfelelőt. Kezdettől fogva az egyediség és a minőség vezetett, így mikor megálmodtam a hangszerem, több hangszerész mestert kerestem fel, számos mestergitárt kipróbáltam. Eljutottam Sanyihoz és a személyes találkozás után nem volt kérdés, hogy ki fogja készíteni a gitárom.

Korrekt munkát végzett, kifogástalan alapanyagokból, részletesen tájékoztatott a munka fázisaiból és kellő tapasztalattal ültette át az ötleteimet a valóságba.

A gitárt több mint két éve használom, kezdettől fogva kizárólagos hangszerként. Az alapos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően tökéletesen teljesítette az elvárásaimat. Más, nagyon komoly gitárokkal összehasonlítva sem marad alul, sőt... ;-) Elég sok neves modellt több fül alapján is maga mögé utasít.

Sajnos negatívum is van. A hangszer megismételhetetlen és így nehezen lenne pótolható.

Összességében bátran ajánlom Sanyi munkáját!

Üdv, további sok sikert!
Gábor

Thursday, 15 September 2011

Bálint: Vintage

Nagyszerű lett az SG, amit rendbe raktál!

Köszönöm!Wink

Monday, 06 June 2011

Sándor Gyula

Röviden így jellemezném Alexa Sanyi munkáját: kifogástalan, minőségi, profi, csak dicséret illeti!

Azok, akik már régóta vágyakoznak egy jó hangszerre, de elérhetetlen számukra, vagy esetleg nem pontosan tudják, hogy milyen gitárt is szeretnének, úgy gondolom Alexa Sándor, azaz ember, aki tanácsod ad ill. megfizethető áron elkészíti nekik a „csodát” a HANGSZERT csupa nagybetűvel, amiben később nagyon sok örömüket lelhetik.

Én büszke vagyok arra, hogy, az Ő általa készített gitáron játszom.

Üdvözlettel:
Sándor Gyula

Wednesday, 06 January 2010

 

Display Num 
Powered by Phoca Guestbook